Het is lang stil geweest op onze blog

Inderdaad , het is weer langs stil geweest op onze blog. Je kent dat wel - druk,druk,druk - maar we hebben dan ook niet stil gezeten bij Le Vin du Bâché.  Onze webstie is quasi helemaal vernieuwd en ook deze blog zit in een nieuw jasje.  Wat minder klassiek, maar toch nog zo eenvoudig mogelijk.

 

In de eerste helft van het jaar heb ik mijn laatste wijn-diploma behaald en mag ik me nu officieel "wijnhandelaar-sommelier" noemen. What's in a name. Vorig jaar was ik al 'sommelier' geworden, een titel waar ik veel meer waarde aan hecht.

Het is wel leuk om te zien dat sommige mede-studenten ook de stap hebben durven zetten naar de wijnhandel en/of een andere stap in de horeca richting genomen hebben. 

Steven Meuleman heeft onlangs 'Cent'Anni' opgericht, een wijnhandel in Brasschaat met topwijnen uit 'Montecucco' (Toscane).  Bezoek even zijn website om kennis te maken.

Tom Moeremans is druk bezig om "Umbria e Toscana in bottiglia" vorm te geven in Oelegem, maar ik heb nog geen website van hem gezien.  Tom kennende, zullen daar ook wel schitterende wijnen aan de man gebracht worden.

En tot slot heeft Cedric Dupon een carrière switch gemaakt en runt hij nu Jones Foodbar in Schilde. Alleen jammer dat hij nog geen wijn van Le Vin du Bâché schenkt, hoe kan ik hem daar van overtuigen ?  Neen, alle gekheid op een stokje, het is er goed toeven.

De vraag is nu, na 3,5 jaar voor Sommelier / Wijnhandelaar-Sommelier te studeren, of we daar nog iets aan gaan breien ? Ik heb er alvast zin in, maar wat kunnen we nu het beste kiezen ? Je hebt de typische reeks WSET  (Wine & Spirit Education Trust) cursussen die internationaal sterk gewaardeerd worden en waarin je verschillende levels kan halen, van 1-4 en waarbij ik waarschijnlijk in level 3 kan instappen. Deze opleidingen liggen meer in de lijn van de sommelier opleidingen, nl. leren over wijn (en sterke drank) met een focus op het eindproduct (types, terroirs, druiven, ...)

Of ga ik naar de oorsprong, nl. wijnbouw ? Alleen is dan de vraag, ga ik daar effectief iets mee doen ? En wat dan ? Hobbyen in de tuin met wat wijnranken of veel geld bij elkaar zoeken om een echte wijngaard en wijnmakerij te beginnen, en reken dan maar op een heel dik miljoen euro !

We zullen wel zien, laat ons eerst deze vermaledijde Corona-crisis maar doorworstelen en, niet te vergeten, we hebben binnenkort en paar weken ook onze Herfst-Degustatie, daar is ook nog wat voorbereiding nodig.

 

Wil je ook komen ?

Ga dan naar onze degustatiepagina voor meer info en inschrijvingen.

Wijnse Groeten,

Filip

Filip & Eef
Genieten van wat bubbels aan zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *